2. El araç ücretleri çok yüksek olduğu için kişiler 2. El araç araması yaparken en ucuz araçlara yönelmektedir. Bu ucuz araçların açıklamalarında araç çekme belgelidir ibaresi yer almaktadır.

Çekme Belgeli Ne Demektir?

Çekme belgesi, bir aracın trafikten çekiliş olduğu anlamına gelmektedir. Mesela araç sahibi yurt dışına çıkacaksa uzun bir süre için aracını trafikten çekerek motorlu taşıtlar vergisinden yıllık olarak yapılması geren trafik sigortasından muaf olurlar. Bir başka ihtimal ise aracın muayene süresinin dolmuş olmasıdır. Muayenesiz araçların plakalı olarak satışları olmadığından trafikten çekmek mecburiyetinde kalınmış olabilir.

Çekme Belgeli Araç Almak Ne Kadar Mantıklı?

2. El araç arıyorsanız bütçenizde kısıtlı olabilir. Almak istediğiniz aracı buldunuz fakat araç, araç çekme belgesine sahip. Bu araç muhtemelen piyasa fiyatlarına nazaran daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Daha uygun bir fiyata aracı alıp biraz masraf edip bakımları yeni yapılmış araca binmek hiçte kötü bir fikir gibi gözükmüyor. Ancak alacak olduğunuz çekme belgeli araç uzun bir süre muayeneye girmemiş olduğu için size yüklü miktarlarda masraf çıkartabilir. Bu sebeple aracı iyi bir ekspertize götürmeden satın almayın.

Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

  • Aracın motorlu taşıtlar vergisi borcu olmamalı,
  • Plakaya yazılı halde ödenmemiş trafik borcu bulunmamalı,
  • Plakalarınız yerinden sökülü olmalı