Tüm dünyanın gözü corona virüsündeyken orta doğunun gözü aynı zamanda çekirge istilasındadır. Bilindiği üzere çekirge istilası o kadar tehlikeli bir durumda ki uğradığı ülkede büyük tahribatlara sebebiyet verdiği gibi binlerce kişinin yediği yiyeceği tüketmektedir. Peki Türkiye'ye çekirge istilası uğradı mı, Türkiye'ye çekirgeler gelecek mi, uzmanlar ve hocalar Türkiye'ye çekirgelerin gelmesi durumunu konuşmakta olup Kuran'da geçen çekirge istilası ayetini sizlerle paylaşıyoruz.

Kuran'da Geçen Ayet

A'râf Suresi - 132-133 'üncü ayetleri:
Ve dediler ki: "Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz."
Biz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.

Hemen yukarıda Kuran'da geçen çekirge istilasına yönelik ayeti sizlerle paylaşıyoruz. Bu ayete göre günahkar kavimlere çekirge başta olmak üzere bir çok haşaratın gönderildiği fakat gönderilmesine rağmen onların yine de büyüklük tasalamaya devam ettikleri ve günahkar olma yolunda ilerledikleri görülmektedir.

Türkiye'ye Çekirgeler Gelir Mi?

Çekirgeler Irak ve İran gibi orta doğu ülkelerinde dolanmakta olup Türkiye'nin hemen sınırında bir çok tarlayı kullanılmaz hale getirmektedir. Türkiye'de şu aralar hava sıcaklıkları düşük seyir ettiği için çekirgeler Türkiye'ye gelmiyor ancak Hatay'dan bazı vatandaşların şehir merkezindeki binlerce çekirge sürüsünü internete attığı videolar halen gündemde duruyor.