Dünyada yaşayan tüm canlılar bilindiği üzere mevsimlere göre göç etmektedir. Göçleri sırasında bazı hayvanlar küresel ısınma ve mevsim değişiklikleri sebebi ile yer değiştirirken bir çok orta doğu ülkesi şimdi gözlerini çekirge istilasına çevirdi. Öyle ki Afrika'ya doğru göç etmekte olan çekirgeler şu aralar Orta Doğu ülkelerinden çıkmıyor ve konaklamaya başladı. En son Irak'a kadar gelen çekirgeler şimdi Türkiye sınırına kadar dayandı. Resmi olarak bir açıklama yok fakat Hatay ilinde yaşayan bazı vatandaşlar şehir merkezinde gördükleri toplu çekirge gruplarının videolarını çekerek internette paylaşmaya devam ediyor. Peki çekirge istilası ne demek? Kuran'da geçen çekirge istilasını sizlere paylaşıyoruz.

Kuranda Geçiyor

A'râf Suresi - 132-133 'üncü ayetleri:
Ve dediler ki: "Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz."
Biz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.

Yukarıda belirtilen ayetler'in hangi süre ve hangi ayette geçtiği detaylı bir şekilde verilmiş olup inanmayanlara karşı tufan, çekirge, haşarat, kurbağa ve kan gönderildiği belirtiliyor. Öyle ki çekirgeler, haşaratlar ve kan şu son zamanlarda orta doğunun üzerinden gitmiş değil.