Korona virüs salgını ile mücadelede toplu alanlar kapatılmış olup bu alanlardan biri de camiler olmuştur. Özellikle milyonlarca Müslüman camilerin ne zaman açılacağını merak etmekte olup özellikle içinde olduğumuz Ramazan ayı itibari ile camide ibadet etmek isteyen binlerce kişi bulunuyor. Bu konu ile ilgili ise Hürriyet yazarlarından olan Abdulkadir Selvi tarafından yapılan açıklamada salgın nedeni ile kapatılan birçok iş yeri ve toplu alanlar gibi camilerin de kademeli olarak açılacağı ifadesi yer aldı. Selvi tarafından yapılan açılamada “Haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak" sözlerine yer verildi.

Bakanlar Kurulu Toplantısında Belli Olacak

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te kaleme aldığı yazısında özellikle merak edilen bir konuya da değindi. Binlerce kişinin merakla beklediği camilerin açılma tarihi ile ilgili olarak "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme süreci ele alınacak" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da geçtiğimiz günlerde normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Selvi, “Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önerileri ise belirleyici oldu. Fuat Oktay, titiz bir hazırlık süreci sonunda bir taslak hazırladı. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da kapsamlı bir sunum yapacak” açıklamasında bulundu.

Normalleşme Süreci

Korona virüs salgını ile mücadelede erken alınan önlemler sayesinde son birkaç gündür vaka sayılarına ilişkin rakamlar birçok kişiye umut verse de tedbirlerinde elden bırakılmaması öneriliyor. Fakat normalleşme sürecine ilişkin de uygulamaların yavaş yavaş gündeme alındığı görülüyor. Bu kapsamda ilk olarak küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerlerin açılması, turizmde kontrollü servis sonrasında ise camiler ve okulların açılması gündeme geliyor. Tüm bu sürece ilişkin resmi tarihler ise Bakanlar ve Bilim Kurulu toplantısı sonrasında netleşecek.