Ülkemizin her hangi bir bölgesinde istihdam etmekte olan taşeron işçilere kadro verilmesi için hükümet bilindiği üzere çalışmalarını tamamladı ve taşeron işçiler kamuya geçebilmek için 11 Ocak 2018 tarihine kadar müracaatlarını gerekli formlar aracılığı ile gerçekleştirdi.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından taşeron yasasına ilişkin olarak ilk yapılan açıklamalarda toplam 450 bin taşeron işçinin kadroya gireceği belirtilmekteydi ancak diğer taşeron işçilerin de kadroya geçmek isteğişi ile birlikte hükümet yeni çalışmalarını ve hesaplamalarını yaptı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile kaç taşeron kadro alacak, kadro alacak taşeron sayısı kaçtır, kaç taşeron işçi kamuya geçecek sorularının yanıtı belli oldu.

BİR MİLYON 20 BİN KİŞİ KAMUYA GEÇECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından dün yapılan taşerona kadro açıklamasında çok önemli bilgilere yer verildiği gibi ülkemizde toplam bir milyon 20 bin taşeron işçinin kamuya geçeceği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu şu an kamuda 100 bin kadrolu işçi olduğunu ve bu sayının bir milyon 20 bin daha artacağını yapılan işin büyüklüğünün herkes tarafından bilinmesi gerektiği belirtildi.

Taşerona kadro başvurularını yapan adaylar için yakın zamanda bir taşeron sınavı düzenlenecek olup işçiler bu sınavdan 50 ve üzerinde puan almaya çalışacaklar. 50 ve üzerinde puan alan işçilerin kamuya geçiş işlemleri Nisan ayında tamamlanacaktır.