Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide SARIEROĞLU taşeron düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan SARIEROĞLU Türk Metal Sendikasının düzenlediği törene katıldı. Törende konuşmasının önemli bir bölümü taşeron işçilerin kadro düzenlemesine ayırdı. Taşeronda kapsamlı bir düzenlemeyi geride bıraktıklarını belirterek, pazartesi günü sonuçlandırılacağını hatırlattı

4 ARALIK KRİTERİ NEDEN KONULDU?

ÇSPB Jülide SARIEROĞLU, emek dostları ödül töreninde 4 aralık kriteriyle ilgili kadroya geçemeyen işçilerin eleştirilerine de cevap verdi. Bu kriterinin nedeninin mağduriyet yaşanmamasının olduğunu ve 5 Aralık tarihinde taşerondan kadroya geçiş için açıklama yapılmasının ardından bazı durumlarla karşı karşıya kalındığı belirtti.

İŞTEN ÇIKARMA RİSKİ GÖRDÜK!

5 Aralık tarihinde yapılan taşerondan kadroya geçiş açıklamasının ardından bazı çalışanların işten çıkartılmasını ve başka kişilerin işe alınma riskini olduğunu açıklayan Bakan SARIEROĞLU "İşten çıkarma riski olduğunu gördük, başka kişilerin işe yerleştirilmeleriyle alakalı bir risk durumu söz konusuydu. Bunu engellemek amacıyla iyi niyetli hak kayıplarının yaşanmaması adına konmuş bir kriterdir. Geçmiş dönemlerde taşerona kadroyla ilgili olarak ortaya koyduğumuz seçim beyannamelerimizde ve o dönemde verdiğimiz sözlerden daha ileride bir düzenleme gerçekleştirdik. Asıl iş yardımcı iş ayrımı yapmadık" dedi.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER