Dün akşam saatlerinde Bursa'nın İnegöl İlçesi Mezitler Mevkii'nde yaşanan kaynak su dolum tesisinde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu işte ayrıntılar.

Yangın, İnegöl İlçesi'ne bağlı Mezitler Mevkii'ndeki doğal kaynak su dolum tesisinde dün saat 19.30 sıralarında çıktı. İşçilerin bulunmadığı sırada başlayan yangında alevler, kısa sürede fabrikayı sardı. Alevlere ilk müdahaleyi ihbar üzerine sevk edilen İnegöl itfaiye ekipleri yaptı. Alevler kontrol altına alınamayınca Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden destek istendi. Yaklaşık 20 itfaiye ekibi alevlere müdahale etti. 1.5 saatte kontrol altına alınan yargında ekipleri soğutma çalışmaları yaptı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça'nın yanı sıra Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gelerek, incelemede bulundu. Başkan Aktaş, bölgede elektrik kesintisi ardından trafoda bir patlama olduğunu anlatırken, şöyle devam etti:
"17 araç söndürme çalışmasına katıldı. Bursa’nın doğu bölgesi tamamen buraya yönlendirildi. Bozüyük, Domaniç, Bilecik'ten gelen itfaiye ekipleri burada. Yangın 1.5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. AFAD’dan da ekipler çağırıldı. AFAD ekipleri her ihtimale karşı burada bulunuyor. Kaymakam, Jandarma Komutanımız ve yardımcım burada çalışmaları takip ediyor. Greyderler kepçeler her yeri yıktı, büyük zayiat var. Gördüğüm kadarıyla fabrikanın yarısı yanmış durumda. Su fabrikası olduğu için yangın tuhaf gibi geliyor, ama kimyasal madde olduğu için fabrikayı ciddi yangın sarmış durumda. Yangın tamamen kontrol altına alındığında bunu daha net göreceğiz."

KAYMAKAM: TRAFO PATLADI


İnegöl Kaymakamı Ali Akça, yaptığı açıklamada bölgede yüksek gerilim hattına değince akıma kapılan 20 yaşındaki Muhammed Fatih Gözütok'un ağır yaralandığını ve kaldırıldığı kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde öldüğünü söyledi. Bu olay üzerine bölgede elektrik kesildiğini ifade eden Kaymakam Akça, yangının çıkış sebebinin de bu arıza olduğunu söyledi. Kaymakam Ali Akça, şöyle dedi:
"Gencecik bir evladımız maalesef yüksek gerilim hattına kapılarak hayatını kaybetti. Ondan dolayı bir elektrik kesintisi vardı. Gerekli tadilat yapılıp elektrik kesildikten sonra arkadaşlarımız trafonun patladığını söylüyor. O noktada yangın başlayor. Su fabrikalarında da ambalaj yönünde pet bulunduğu için bunlar kısa sürede alev alınca yangın büyüdü. Bu tip hadiselerde can kaybının olmaması şükredilecek bir durum. Fabrika sahipleri de fabrikalarının sigortalı olduğunu söyledi. Can kaybı olmadıktan sonra ki buna şükrediyoruz, diğer meydana gelen zarar bir şekilde giderilir ve bu fabrika yine hizmet etmeye devam eder." (Seyfettin ARAS-Adem DEMİR/İNEGÖL/DHA)