Türkiye sanayi anlamda yapılan gelişmeler ile ilerlemeye devam ediyor. Özellikle büyük şehirlerde bulunan sanayi bölgeler aracılığı ile on binlerce kişiye istihdam fırsatı verilmektedir. Sanayinin gelişmesi için küçük şehirlerde de yapılan projeler büyümeye başladı. Kısa zaman içerisinde Türkiye'nin gelişmiş bir sanayi ülkesi olması için çalışmalar yapılmakta ve bu gelişmeler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dikkat ile takip edilmektedir. Adana ve Kocaeli'nde yeni yapılan Organize Sanayi Bölgelerine toplam 16 bin personelin alınması beklenmektedir.

Faruk Özlü Müjdeli Haberi Verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamasında müjdeli haberi verdi. Adana ve Kocaeli'nde yapılan Organize Sanayi Bölgeleri sayesinde 16 bin personele istihdam kapısı açılacak. Bu bölgeler aracılığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 5 bin kişiye, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi için 4 Bin kişiye ve Dilovası Islah Organize Sanayi Bölgesi için ise 7 bin kişiye istihdam fırsatı sağlanacak. Yani bölgelerin açılması ike to0plam 16 bin kişiye iş imkanı tanınacak. 

1 Milyon Kişiye İstihdam

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü hedef 2023 projelerini yenileyerek bu tarihe gelmeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgelerinin gelişmişlik oranının beklenenden daha fazla artacağını ve kısa zamanda 1 milyon kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.