Koronavirüs için bugün yaşanan en önemli gelişmeye göre Dünya Sağlık Örgütü 20 aşının geliştirdiğini açıkladı. Açıklanan ilaçlarının kullanımı ise 2020 yılının sonuna kadar olacak. 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak açıklanan Koronavirüs'ün ülkemizdeki vaka sayısı 359 olarak açıklandı. 20 Mart 2020 tarihinde dünya genelinde 10 binin üstüne çıktı. Son iki günde 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Diğer yandan ülkemizde ki çalışmalarını devam ettiren Bilim Kurulu üyeleri de önemli kararlar almaya devam ediyor. Prof. Dr Mehmet Doğanay bugün yaptığı açıklamalarda Koronavirüs'ün Haziran ayına doğru normale döneceğini beklediklerini aktardı. Diğer açıklamada ise ülkemizdeki en riskli illerin listesini açıklayan Doğanay açıklamasında;

İKİ HAFTA ÇOK ÖNEMLİ;

Önümüzdeki iki haftanın çok önemli olduğunu aktardı. Buna göre insanların kapalı alanlarda bulunma oranın düşmesi ile enfeksiyonun etkisini azaltacağını ifade etti. Nisan ayının başından itibaren havaların daha çok soğuyacağı ve etrafın kuruyacağını ifade etti. En riskli iller açıklamasında ise Birinci sırada İstanbul ikinci sırada Ankara ve İzmir illerini saydı. Diğer illerde ise Antalya var. İran meselesinden dolayı Van'da bu iller sıralamasında yer aldı.