21 Mart 2020 tarihinde İçişleri bakanlığı genelgesi ile kapatılan bazı işyerleri yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Alışveriş merkezleri AVM'ler, kuaför ve berberler ne zaman açılacak açıklandı. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada bu işyerlerinin 11 Mayıs 2020 pazartesi gününden itibaren açılacağını açıkladı. Kuaförler Derneğinden alınacak önlemlerle ilgili yeni açıklama var!

Kuaförler Derneği Başkanı, randevu sistemi ile hizmet vereceklerini aktardı. İşletmenin metre karesine göre sınırlı sayıda müşteri ile hizmet verilecek. Dezenfektan işlemleri her tıraştan sonra yeniden yapılacak. Tek kullanımlık havlular ile tıraşlar gerçekleştirilecek. En önemli uyarı ise sakal traşları için ustura kullanımın olmamasını istedi. Tene temas eden her şeyin bu dönemde sorun olacağı ifade edildi.

1 AY ÜCRETSİZ HİZMET VERECEKLER;

Kuaförler Derneği Başkanı Erbil'den teşekkür kampanyası açıklaması geldi. Pandemi sırasında yoğun bir mücadele sürdüren sağlık çalışanlarına kuaförler derneğinden Dernek üyesi olan işyerlerinden 1 ay ücretsiz traş yada kuaför hizmeti alabilecekler. Hastanelerde ve sağlık birimlerinde görevli olan sağlıkçılar 11 Haziran tarihine kadar bu imkandan yarılabilecekler.

Başkan Mehmet Ebil yaptığı açıklamada 30 Nisan kuaförler günü nedeniyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Sağlık çalışanları meslek kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

BERBERLERE HİJYEN SETİ VERİLECEK!

Ankarada faaliyet gösteren berberler için Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Mansur Yavaş işyerlerinin dezenfekte edileceğini ve hijyen seti hediye edileceğini aktardı. Diğer bir açıklamada Bozkurt Belediyesinden geldi. Belediye Başkanı Birsen (0258) 831 5010 numaralı hattan arayan esnafların hijyen paketleri verileği ve işyerlerini dezenfekte edileceği açıklandı.