Korona virüs salgını sebebi ile ekonomik zorluk çeken vatandaşlara, çalışanlara devlet destekleri sürerken bu süreçte bir adım da CHP’li Efeler Belediyesi tarafından geldi. Özellikle salgın süresince zor koşullar altında çalışan işçilere, bu salgın sebebi ile ikramiye ödeneceğini duyuran belediye, halk sağlığı için çalışan personelinin bu ödemeden yararlanacağı ifade edildi. CHP’li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay tarafında yapılan açıklamada bu süreçte, virüs ile mücadele eden çalışanlarına teşekkür etti.

İşçilere Korona Sebebi ile İkramiye Ödendi

Sözcü’nün haberine göre belediye bünyesinde çalışan ve korona virüs salgını sürecinde halkın sağlığı için oluşturulmuş çeşitli birimlerde görev alan, dezenfekte ve hijyen çalışmalarında bulunan personele bu hizmetleri doğrultusunda ikramiye ödendiği ifade edildi. Özellikle bu süreçte zor bir görev aldıklarını da belirten Atay, personele teşekkür etti. Özverili çalışanlar sayesinde pandemi sürecinde büyük başarı sağladıklarını vurguladı. İşçiler de bu dönemde sağladıkları fayda sebebi ile ödüllendirildi.

Pandemi Ekonomik Olarak Etkiledi

Korona virüsün başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada ekonomik zorluklar ortaya koyduğu biliniyor. Bu noktada Atay da özellikle belediye genelinde de ekonomik olarak olumsuzlar ortaya çıkardığını vurgulayarak, “Efeler Belediyesi olarak bu süreçte esnaflarımıza destek olmak için iş yerleri kapanan esnaflarımızdan işgaliye bedeli ve eğlence vergisi almadık. Gelirlerimiz düştü. Buna rağmen çalışma arkadaşlarım yoğun mesai harcadı. Tüm birimlerimiz sosyal mesafe kurullarına uyarak ilçemizde salgın hastalığın yayılmaması için canla başla çalıştı. Bizler de bu sıkıntılı sürece rağmen pandemi sürecinde yoğun mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza ikramiye vermeyi uygun gördük” açıklamalarına yer verdi.

Belediyelerin Vatandaşa Korona Yardımı

Türkiye’nin birçok yerindeki belediyeler de özellikle koroma virüs sebebi ile ortaya çıkan maddi zorlukların aşılması için vatandaşlarına çeşitli yardımlar vermekte olup su tüketiminde indirim, medikal malzeme desteği, ulaşım hizmeti yardımları, acil durum ve sağlık hizmetleri yardımı kadın ve yaşlı destek hizmetleri başta olmak üzere farklı birçok alanda destekler sunuluyor. İlgili desteklerden yararlanmak isteyenler bağlı bulundukları ilçe ya da büyükşehir belediyesinin ilgili birimlerine giderek başvuru yapabilmektedir.