Kamuya geri getirilen bekçi pozisyonu için personel alımları gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bilindiği üzere bekçi kadrosu kamuda eskiden vardı ancak daha sonra yapılan yenilikler ile bekçi kadrosu kaldırıldı ve şimdi tekrar bekçi kadroları getirildi. Şu anda Türkiye geneli pek çok ilde bekçi personelleri bulunmaktadır. Peki kamuya alınan bekçi personellerinin görevleri nedir? Bekçilerin kıyafeti var mı? Bekçi pozisyonu hakkında tüm detaylar.

BEKÇİLER HANGİ KURUMA BAĞLIDIR

Kamuya alınan bekçiler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak çalışmakta olup İçişleri Bakanlığı personeli olarak sayılmaktadırlar.

BEKÇİ GÖREVLERİ

Bekçi görevleri aslında polis görevi ile aynıdır. Sorumlulukları bulunmuş oldukları çarşı ve mahallenin güvenliğini sağlamak, halkın huzurunu engelleyici kişileri engellemek ve bölge halkının güvenliğini sağlamak gerekli tedbirler almaktır.

BEKÇİ KIYAFETİ VAR MI SİVİL Mİ

Bekçi personelleri hakkında pek çok sosyal medya sitesinde bekçilerin sivil olarak görev yaptığı belirtilmektedir. Ancak bekçi personellerinin kahverengi üniformaları bulunmakta olup kahverengi üniforma ile görev yapmaktadır. Bekçi arması ile polis armasına oldukça yakın ve rengi kahverengidir.

BEKÇİ MAAŞLARI

Bekçi maaşları genel olarak değişiklik gösterse de yeni giren bekçilerin maaşları 2 bin 750 lira civarındadır. Yine bu maaş görev süresi ve bekçinin görev yapmış olduğu ile göre de değişiklik göstermektedir.

BEKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ