Ülkemizin uzun süredir gündeminde bulunan bedelli artık bilindiği üzere artık her açıdan detayı ile öğrenilmiş oldu. Her ne kadar bedelli askerlik konusunda halen görüşmeler devam etse de bedelli askerlik sisteminin nasıl olacağı, hangi yaşların kapsayacağı öğrenildi.

Buna göre bedelli askerlikten yararlanabilmek için adayların 25 yaş ile üzerinde olması gerekmektedir. Yani resmi olarak ifadede 31 Aralık 1993 ibaresi bulunmaktadır. Bu yaş aralığında olmayan kişiler bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir. Fakat basına sızan bilgi ile yaş şartının esnetilebileceği söyleniyor.

YAŞ ŞARTI DÜŞÜRÜLEBİLİR!

Bedelli askerlik şu anki anlaşma ile 31 Aralık 1993 yaşı dahil ve bu yaştan daha büyük olan kişileri kapsamaktadır. Peki bedelli yaşı ne kadar düşürülebilir? Kamu memur alımı gibi konularda da sık sık sorun haline gelen 1 günlük mağduriyet burada da gündeme geldi. Öyle ki bedelli askerlik yaş şartı 31 Aralık 1993 tarihinden 1 Ocak 1994'e çekilebilir. Bu sayede bedelli askerlik yaş şartı 25'i kapsayacakken bu şart 24'e indirilebilir. Tabi üniversiteyi pek çok geç uzatmadan 22 yaşında bitirdiği için halen sosyal medya üzerinden bedelli askerlik yaş şartının azaltılmasına ilişkin haberler yer almaya devam ediyor. Ancak bedelli askerlik yaş şartının 1 Ocak 1994'ten daha da indirilebileceği şu an için pek mümkün görülmüyor.