Gelen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bedelli Askerlikte yaş ile ücret konusunda talimat verdiği ve Bedelli Askerlik yapmak için gereken yaşın ve gereken ücretin belli olduğu konusunda son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Bedelli Askerlik yapabilmek için gereken yaşın 26 olduğu ve Bedelli Askerlik ücretinin ise 20 bin Tl olarak belirlendiği açıklandı. Peki bu haberlerin detaylarında neler yer aldı?

İŞTE DETAYLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden sonra sürekli gündemde olan Bedelli Askerlik ile ilgili talimat verdiği ifade edildi. Edinilen bilgilere göre ise Bedelli Askerlik yaşının 26 olarak belirlendiği Bedelli Askerlik yapmak için gereken ücretin ise 20 bin tl olarak belirlendiği ifade edildi. Bedelli Askerlik yapacak olan kişilerden alınan ücretlerinde nereye gideceği ile ilgili bilgiler edinildi.

Edinilen bilgilere göre Bedelli Askerlikten gelecek olan para bütçeye gelir olarak kaydedilmeyecek para direk olarak savunma kaynaklarına aktarılıp savunma kaynakları için harcanacak. Bedelli Askerliğin terörle mücadele konusunda herhangi bir açık yaratmayacağı da edinilen bilgiler arasındaydı.