Ülkemizde bilindiği üzere pek çok kişi bedelli askerliğin çıkarılmasını uzun süredir beklemektedir. Askere gitmek istemeyen kişiler yaşı gelene kadar tecil işlemlerini gerçekleştirmekte daha sonra okullara başvuru yaparak eğitim gördüğü gerekçesi ile yine askerliklerini ertelemektedir.

Buna göre askere gitmeyen yaşı gelmiş kişilerin bir bölümü düzeni kurduğunu ve askere giderse düzeninin bozulacağını bir daha kendini toparlayamayacağı gerekçesi ile askere gitmeyi düşünmeyip bedeli askerliğin çıkarılmasını istemektedir. Buna göre AK Partili Selma Yazıcı tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve bedelli askerlik konusu yeniden gündeme getirildi. Peki bedelli askerlik çıkartılacak mı?

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI YAPILDI!

AK Partili Selma Yazıcı tarafından yapılan açıklama ile ''Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı, zemin uygun olsaydı. Belki bir süre sonra yapılabilir'' ifadeleri kullanıldı. Peki bedelli askerlik çıkartılacak mı?

Buna göre hükümet kanadından resmi olarak bedelli askerliğin çıkartılıp çıkartılmayacağına yönelik her hangi bir açıklama yok ve yapılan duyurular ile şu ortam devam ederken hükümetin gündemine bedelli askerliği almayacağı ifadeleri kullanılmaktaydı. Bedelli askerlik hakkında her hangi bir açıklama yapılır ya da yeni bir gelişme yaşanırsa www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.