Milli Savunma Bakanlığından bedelli askerlik uygulamasında 2019 ücretlerinin ne kadar olacağı konusunda yeni bir açıklama geldi.

Yeni askerlik yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan yüz binlerce asker terhis oldu ve yeni kanunun ardından 2019 yılında bedelli askerlik ücretleri de kesinleşti. Buna göre Memur maaş kat sayısının 240 ile çarpılarak hesaplama yapılacak. 2019 yılında bu ücret 31 Bin Tl olacak.

TEMMUZ AYINDA BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ ARTACAK MI?

Bilindiği gibi Temmuz ayında memur maaş katsayısının artış olmasının ardından, bedelli ücretlerinin maaş kat sayısında endekslenmesiyle artış yapılıp yapılmayacağı soruluyordu. Bu sebeple Milli Savuna Bakanlığı ücretin sabitlenmesine karar verdi. Buna göre Aralık ayı sonuna kadar başvuru şartlarından 31 Bin Tl ücret yatırılması olacak. 2020 yılında ise bu ücrette artış olacak.

2020 yılında da Temmuz ayı maaş katsayından etkilenmeyecek. Sadece Ocak ayı katsayısına göre hesaplama yapılmasına karar verildi. Diğer bir gelişme ise daha önce yoklama kaçağında bulunan ve bakaya duruma düşen 460 binden fazla askerlik mükellefi için kura olmadan bedeli askerlik imkanı olacak.

Askerlik kaçağı durumunda olan mükelleflerin durumu için ise kendileri gelerek teslim olanlar için; kaçak oldukları her gün için 5 Tl olarak ödeme yapacaklar. Yakalanan asker kaçağı durumunda olan mükellefler ise her gün için ceza olarak 10 Tl olarak hesaplanarak para cezası ödemek zorunda olacaklar.