Kurban bayramına sayılı günler kala bazı illerden yeni bayramlaşmaya yasağı haberleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının olmayacağını açıklamıştı. Bilindiği gibi Ramazan Bayramında 81 il genelinde sokağa çıkma yasağı gerçekleştirildi. Fakat Kurban Bayramı ibadetinin buna izin vermeyecek durumda olması nedeniyle illerde pandemi kurulları ve il hıfzısıhha kurulları tarafından alınan kararlar uygulanacak. Bayramlaşma ve kurban kesimi gibi kalabalık alanlarda uyulacak kurallar önceden açıklanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde üç farklı ilden bayramlaşma yasağı açıklandı. Bugün bir ilden daha buna benzer bir karar açıklandı detaylarını aktarıyoruz.

BİR İLDE DAHA BAYRAMLAŞMA YASAĞI;

Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada il genelinde yoğun caddeler olan, istasyon caddelerinde Atatürk Caddesi'nde İsmetpaşa caddelerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının sıkı denetimler altında yapılması  kararlaştırıldı. Kurban bayramında bayramlaşma yasağı açıklanan il sayısı 4 oldu. Geçtiğimiz günlerde Karabük'ten Bartın'dan Karaman illerinden açıklanan il umumi Hıfzıssıhha kurulu kararlarının ardından Zonguldak Valiliği'nden de bir açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde oldu.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgınınına karşı alınan tedbirlere yönelik olarak 3 maddelik bir karar açıklandı bu kararlar şu şekilde;

1-Kurban Bayramı arifesi gününde toplu mezar ziyareti ziyaretler yasaklandı. Bireysel olarak mezar ziyareti yapılabilecek, fakat giriş ve çıkışlar ayrı kapılardan yapılarak yoğunluğun azaltılması sağlanacak.

2-Bayram boyunca yemek organizasyonları da dahil olmak üzere bayramlaşma yasaklandı.

3-Bayram boyunca spor etkinliklerinden bazıları olan futbol, güreş ve turnuvalar iptal edildi. Vatandaşlardan bu kurallara uymamakta ısrar edenlere idari para cezası uygulanacak. İşletmelere para cezası 3180 TL bireysel cezalarda ise 392 TL idari cezalar uygulanacak.

İŞİN OLSA