Az önce Recep Tayyip Erdoğan açıklamasına göre bayramdan sonra kontrollü normalleşme sürecine gireceğiz. Sokağa çıka yasağının 17 Mayıs 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından normalleşme süreci başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yönde açıklama yaptı.

Bildiğiniz gibi bu ramazan bayramını evde geçireceğiz. Buruk bir bayram olacak diyen Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ilk sözleri " İnşallah güzel günler bizi bekliyor" dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada geçtiğimiz ramazan bayramında virüsten kurtulmayı hedefliyorduk ancak gelişmeler ve yeni dalgaların gelmesi ile birlikte salgının kaçınılmaz olarak bizleri etkilediğini belirtti.

KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYOR!

Yapılan açıklamada Recep Tayyip Erdoğan ramazan sebebi ile tam kapanma ile salgının önüne geçildiğini ve kontrol altına alındığını belirtti. Bu yönde Ramazan Bayramı sonrası kontrollü normalleşme sürecinin başlayacağını ifade etti.

İlk Adım Aşılama:

Erdoğan yaptığı açıklamada sağlık sitemi ve aşı hakkında "Sağlık sistemimizi güçlü tutmanın yanında aşı başta olmak üzere salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz." dedi.

MEVCUT SIKINTILAR GİDERİLECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği mesajda salgın tedbirinden olumsuz etkilenen her kesin ve vatandaşa destek verdiklerini ve bu desteklerin arkasının geleceğini açıkladı. Bu yönde destek paketleriyle istihdamı büyütmeyi kalkınması destekleyecek her adımı attıklarını belirtti. yapılan açıklamada,

"Salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen her kesime sıkıntıya düşen her vatandaşımıza destek paketleriyle elimizi uzatıyoruz, üretimi istihdamı büyümeyi kalkınmayı destekleyecek her adımı atıyor her desteği veriyoruz. Buna rağmen sıkıntıya düşen geliri azalan işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. inşallah onların sıkıntılarını da en kısa sürede yine biz gidereceğiz."

Türkiye'yi yirmi yıl öncesinin siyasette ekonomide ve toplumsal yapıda kırılgan ülkesinden bugünkü bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkesi haline nasıl getirdiysek mevcut sıkıntıları da aynı şekilde çözeceğiz. Salgın sonrasında yeniden şekillenecek küresel siyasi ve ekonomik sistemde ülkemizin hak ettiği yeri almasını sağlamakta kararlıyız bunun için gece gündüz çalışıyoruz.