Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğünde ki açığın kapatılması için aralıklarla polis alımları gerçekleştirilmektedir. POMEM kapsamında alımlar devam edilirken geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Yoğun ilginin olduğu ilana adaylar başvuru yapmadı ve 10 bin polis alımı başvuruları yetersiz kaldı. Bakan Süleyman Soylu başvuru sayısını artırılması talimatını verdi. Peki lise ve önlisans mezunları başvuru yapabilecek mi?

BAŞVURAN KİŞİ SAYISI 14 BİN 500

20. dönem POMEM kapsamında toplam 10 bin kişilik alım yapılacak ancak başvuru yapan kişi sayısı sadece 14 bin 500 yani bu dönem ki başvuru sayısı geçtiğimiz dönemlere göre oldukça düşük.

LİSE VE ÖNLİSANS BAŞVURU YAPABİLİR Mİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında müracaat sayılarının oldukça düşük olduğunu belirterek 10 bin kişi alınacağını ve sadece 14 bin 500 kişinin başvurduğunu duyurdu. Peki lise ve önlisans mezunları başvuru yapabilir mi?

Süleyman Soylu başvuruların artması için talimat verdi ancak lise ve önlisans mezunlarının başvuru yapabilip yapamayacağı hakkında kesin bir bilgi yok. Fakat şöyle bir durum var ki eğer lisans mezunu adaylar polis alımı ilanına halen rağbet göstermez ve ilana başvuran kişi sayısı bu kadar düşük olursa lise ve önlisans mezunlarının da başvuru yapmalarına olanak tanınabilir. Çünkü adaylar fiziki yeterlilik, sağlık, mülakat vb. gibi elemelerden geçiyor. Sayı düşük olursa 10 bin kişi dahi tamamlanamayabilir.