Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitimlerin başlamasına kısa bir süre kala destek personeli ve yardımcı personel kadrolarındaki personel açığının giderilmesine yönelik yeni bir adım atıldı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı üçlü protokol imzaladı. İmzalanan protokole göre okulların güvenliğinden, temizlik ve bakım onarımları Toplum Yararına Programı kapsamında geçici süreli istihdamlarla sağlanmıştı.

MEB'E 5 BİN 872 PERSONEL ALIMI;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafıdnan yapılan açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı poziyonalrda personel ihtiyacının giderilmesine yönelik kadro sayısının arttırılacağını ve bu yönde yeni bir karar aldıklarını açıkladı. Aşçı ile yardımcı destek personeli ollarak 5.872 kişi istihdam edilecek. Bu istihdamların nasıl yapılacağı, MEB personel alımı başvurularının nasıl alınacağı konusunda yeni açıklama yapılması bekleniyor.

AĞUSTOS TYP İLANLARI GELİYOR!

İşin olsa ekibinin değerlendirmesine göre İŞKUR TYP alımı ilanların daha da artması bekleniyor. Buna göre Okullarda güvenlik görevlisinden bakım onarım işçisine ve temizlik görevlisine, aşçı kadrosuna kadar yeni ilanlar önümüzeki günlerde açıklanması bekleniyor. İlanlar açıklanır açıklanmaz, işin olsa sitesi üzerinden okuyucularımıza duyuracağız. İlanlar açıklanır açıklanmaz anında öğrenmek için işin olsa mobil uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

6 Eylül Okullar Başlıyor! İŞKUR TYP Personel Alımı İlanları Gelmeye Başladı!

İŞİN OLSA