Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde gündemden düşmeyen kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan Vahdettin köşkünden canlı yayınla Ergene çevre koruma projesine katıldı. Burada önemli bir başka önemli konulardan bir tanesi de kıdem tazminatı konusunu kendi aranızda halledin.  Bunu kabine halletsin diyorsanız burada bir art niyet vardır ifadesini kullandı.

KONUYU KENDİ ARANIZDA HALLEDİN!

“Hep söyledim işveren sendikaları işçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin. Kendi aranızda halledemeyip bunu kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır. Kusura bakmayın böyle bir art niyete ne şahsım ne kabinemiz alet olamayız. Niye kendi aranızda bu işi çözmüyorsunuz? Niye bunu halledemiyorsunuz? Kendi aranızda halledemeyip bizleri işçi ve işveren karşısında zor durumda bırakmak mı istiyorsunuz" “ dedi.

SENDİKALARDAN KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMALARI;

Türk Metal Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ henüz kıdem tazminatından prim kesintisinin içeriğini bilmediklerini, yapılacak kesinti tutarını oranlarının ne olduğunu ve nasıl yansıyacağını bu konunun lehte mi yoksa alehtemi sonuçlanacak konusunda bilgilerin olmadığını ifade etti.

Diğer bir açıklama ise Türk iş sendikasından geldi Sendika temsilcisi bu konuda 23. olağan genel kurulu'na dokunması ya da yapısının değiştirmesi ile ilgili her türlü girişimin grev sebebi sayılacağını ifade etti. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir ifadesini kullandı. DİSK tarafından yapılan açıklamada ise kıdem tazminatı işçinin son kalesidir gerek emeği ile geçinen her işçi arkadaşımızla birlikte değişikliğe karşı mücadele edeceğiz ifadelerini kullandı.