Ülkemizde çok sayıda kişi bedelli askerliğin çıkartılmasını talep ediyor. Öyle ki 20 yaşını doldurmuş vatandaşların bir bölümü düzenlerini kurdukları için askere gidemedikleri, gitmeleri halinde düzenlerinin bozulacağını ve bedelli askerliğin çıkarılmasını talep etmektedir. Bu konuda pek çok yorumcu bedellinin çıkarılması ve kazancın savunma sanayinde kullanılması gerektiğini öne sürmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik açıklamasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'da rakamlar ile bedelli askerlik hakkında açıklama yaptı. Sorunun nasıl çözüleceği konusunun değerlendirilmesi gerektiğini savunan Başbakan hangi detayları paylaştı?

DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da rakamlar ile bedelli askerlik hakkında ifadeler de bulunuldu. Şuan toplam Türkiye geneli er olarak 360 bin civarı askerin görev yaptığı açıklanırken önümüzdeki sene askere alınacak er sayısının 350 bin civarı olduğu söylendi. Ancak öğrenci olup olmayıp tecil ettiren, firari olan toplam kişi sayısının 5,5 milyon civarında olduğu ve bu kadar kişinin beklemesine rağmen önümüzdeki sene sadece 350 bin kişinin askere alınacağı söylenirken bu sorunun nasıl çözüleceği hakkında değerlendirmeler yapılacağı ifade edildi. Öyle ki seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında ifade ettiği gibi görüşmelerin yapılması ve olumlu kararın çıkması durumunda bedelli askerliğin getirilmesi bekleniyor.