Ülkemiz de işsizliğin önüne geçilmesi için hükümet yaptığı çalışmalara hız vermeye çalıştığı gibi Türkiye İş Kurumu'da pek çok çalışma yapmakta ve bu sayede işsizliğin azaltılması amaçlanmaktadır. Yıllık olarak 800 bin kişiye iş imkanı sağlanmakta fakat yine de işsizlik oranları artmaya devam etmektedir. 2017 yılında daha az personel alımı yapılacak haberleri pek çok kişiyi üzerken Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkünde yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda önemli açıklamalar yaparak yüz binlerce adaya müjdeli haber verdi.

500 Bin Kişi İş Sağlanacak

Çankaya Köşkünde düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulunda Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında İŞKUR'un aktif iş programları aracılığı ile 2017 yılında toplam 500 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını duyurdu.

Yıldırım, yaptığı açıklamasında işsizlik oranlarında kıpırdanma olduğunu belirterek özel firmaların maliyetlerinin düşürülmesi için çalışmaların yapılacağını da belirtti. Şu an için 2017 yılında hangi sektörler için kaç bin işçi alımı yapılacağı bilinmiyor ancak Başbakan Binali Yıldırım 2017 yılında 500 bin kişiye iş imkanı sunulacağı haberini açıklaması ile yüz binlerce adaya müjdeli haber verilmiş oldu. Bakalım İŞKUR'un aktif iş programları aracılığı ile 2017 yılında işçi alımları nasıl yapılacak.