2018 yılına girilmesi ile birlikte hükümet asgari ücret tutarını duyurdu ve bu sene belirlenen rakam bin 603 TL olarak açıklandı. Şu anda sigortalı olarak her hangi bir iş yerinde çalışmakta olan işçiler en az bin 603 TL maaş almaktadır.

Ancak bilindiği üzere devlet verilen maaş üzerinden bir miktar gelir vergisi almakta olup bu gelir vergisi tutarı yılın ilk altı ayında daha düşükken yılın son altı ayı daha yükselmektedir. Buna göre asgari ücret tutarından da bir miktar gelir vergisi alıyor ve bu vergi miktarından dolayı normal şartları yılın son altı ayında asgari ücretin azalması gerekiyor.

BAŞBAKAN AZALACAK MI SORULARINI YANITLADI!

Gelir vergisinin yükselmesinden dolayı asgari ücretin son altı ayda azalacağı gündeme gelmişti ve bu konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım çok önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile yılın başında asgari ücret ne ise yılın sonunda da asgari ücretin aynı olacağı ve her hangi bir azalmanın meydana gelmeyeceği açıklandı.

Buna göre gelir vergisinde her hangi bir azalmanın olması beklenmiyor ancak asgari ücret ile çalışan işçilere verilen yardım miktarının verginin arttığı dönemlerde yükseltilerek maaşların bin 603 TL'de sabit tutulması beklenmekte olup bu konu hakkında Maliye Bakanlığı da kapsamlı bir çalışma sürdürmektedir.