Milli Eğitim Bakanlığı uzun zamandan beri okulların açılışı ile ilgili paylaşımlar yaparak, süreç hakkında bilgilendirmeler sağlıyor. Bu akşam yapılan açıklamada ise özellikle çalışmalar ile ilgili son detaylar paylaşıldı.

Okullar ne zaman açılacak?

2020 ve 2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos tarihi itibarıyla açılacak belirtilirken, yeni yapılan açıklamada bu konudaki alınacak kararın en kısa süre içerisinde paylaşılacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada karar üzerinde yapılabilecek olası değişiklikler belirtilirken, özellikle bilim kurulu toplantısından çıkacak sonuca göre hareket edileceği belirtildi.

Kesin karar yarın veriliyor!

Okulların ne zaman açılacağı ve açılış ile ilgili detaylar ise yarın yapılacak toplantı sonrasında belli olacak. Mevcut açıklamalar doğrultusunda bilim kurulu tarafından yarın yapılacak toplantıda mevcut durum değerlendirilmesi ve okulların açılması ile birlikte alınabilecek riskler üzerinde durulacak. Bu toplantı sonrasında yapılacak açıklamalarda okullar ile ilgili kesin karar da verilmiş olacak.

MEB açıklaması iddialara karşılık mıydı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu akşam yapılan açıklamaların farklı bir önemi bulunuyor. Zira bu akşam saatleri itibarıyla Habertürk internet sitesinin manşetten duyurduğu gelişmede, okullar ile ilgili kararın verildiği paylaşılmıştı. Habertürk’te yazar olarak bulunan Muharrem Sarıkaya tarafından kaleme alınan yazıda, okullar ile ilgili alınan kararın kesinleştiği ve hem özel hem de devlet okullarının 21 Eylül itibariyle açılmasına karar verildiği, bu süreye kadarki zaman içerisinde ise okullardaki telafi eğitimlerin online olarak sürdürüleceği belirtilmişti. Bu açıklamalar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da yeni bir açıklama yapılması, bu iddialara karşılık bir mesaj olarak kabul edildi.