İçişleri Bakanlığına yapılacak polis alımı ile bekçi alımlarına ilişkin yeni açıklamalar geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik motosikletleri teslim törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamalarda trafik polisi ihtiyacının giderilmesi için özellikle İstanbul iline ne kadar alım yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik motosikletlerin teslim töreninde yaptığı açıklamalarda özetle: trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere 750 motosikletin teslim edileceğini aktardı. 250 yeni siparişin verildiğini belirtti. 1000 yeni motosikletin kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Personel planlamasının yapılmasında trafik polislerinin sayısını arttırmaya ve uzmanlaşmaya gidildiği belirtildi.

TRAFİK POLİSİ ALIMI;

Emniyet teşkilatına önümüzdeki günlerde 6.600 personel daha katılacağı açıklandı. Trafik polisi olarak 1500 kişi görevlendirileceği belirtildi. İstanbul’da görevlendirilecek personel sayısı ise 400-500 aralığında olduğu açıklandı.  2016 yılında 2.712 olan trafik polisi sayısı 4.918 personele çıkardığı belirtildi.

YENİ BEKÇİLER GÖREVE BAŞLAYACAK;

Bekçi alımlarında ise Şubat ayı sonuna kadar 2.800 bekçi alımına ilave olarak 1200 bekçi daha göreve başlayacağı açıklandı.

İŞİN OLSA