Ülkemizde bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanlıklar ve kamu kurumluların sorumluları sigaranın bırakılması için çalışmalar yapmaya devam ederken sigarayı bırakan kişilere de teşvikler verilmeye devam ediyor. Öyle ki sigarada 2020 yılına girilmesi ile birlikte yeni bir dönem başladı ve paketler bütünü ile değişti. Eskiden renkli ve logoların büyük şekilde paketi kapladığı sigaralar da yeni yapılan değişimde tüm kutular siyah yapıldı, logolar en alta olabildiğince ufak şekilde yazıldı ve mentollü sigaraların tamamının satışı yasaklandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün sigarada beklenen hedefe ulaşıldığını söyledi.

SİGARAYI BIRAKMAK İSTİYORLAR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklama da yeni uygulama neticesinde sigara kullanan kişilerin yüzde 81'inin günde en az bir kere sigara bırakma isteğine sahip olduğunu, yüzde 70'inin sigaradan eskisi kadar tatmin olmadığını daha az tatmin olduğunu ve yüzde 66'sının ise sigara kalitesinin oldukça azaldığı algısının olduştuğunu yani beklenen hedefe ulaşıldığını söyledi.

Buna göre yeni dönem ile birlikte Sağlık Bakanlığına ve sigara bırakma hattına daha fazla kişinin başladığı daha fazla kişinin tedavi yöntemi ile sigarayı bırakmaya çalıştığı bilinen bilgiler arasında yer almaktadır. Önümüzdeki süreçte neler olacak henüz bilinmemektedir.

Sizce sigara bırakma ve sigarada yeni durumda neler yaşanıyor, yaşanacak?