Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sıfır atık projesi kapsamında 100 bin kişinin işe alınacağı müjdesini verdi.

Geri dönüşüm ve sıfır atık üzerine yapılan son zamanlardaki çalışmalar olumlu dönüşler sağlamaya devam ediyor. Bilindiği gibi marketlerde poşetlerin ücretli verilmeye başlanması ile çevre bilinci aşılanarak, atık konusunda önemli geri dönüşler sağlanıyor. Yeni proje kapsamında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüşümler ile 20 Milyar tasarruf sağlanacağı konusunda açıklama yaptı. Bununla birlikte denizlerde temizlik başlayacak. Tüm bunların sağlanması için proje kapsamında yeni istihdamların önü açılacak. Bakan Murat Kurum personel alım müjdesi verdi;

100 BİN PERSONEL ALIMI;

Sıfır Atık Mavi Projesi kapsamındaki yapılan açıklamalarda, 12 ay içerisinde deniz atıklarının temizleneceği belirtildi. 18.750 kurumda proje hayata geçirtildi. Proje kapsamında beklenen tasarruf 20 Milyar lira. Ayrıca açıklamada, 100 bin kişinin istihdam edileceği müjdesi verildi. Personellerin hangi kadrolarda ve ne zaman alınacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, işin olsa ekibi olarak detayları aktarmaya devam edeceğiz.

SIFIR ATIK PROJESİ NEDİR?

Sıfır atık projesi önemli katılar sağlıyor. İsraf önlenmesinde ve kaynakların daha verimli kullanımda önemli bir adım daha atıldı. Dünya genelinde doğal kaynakların daha etkin ve verimli kullanımı sağlanacak. İsrafın önlenmesi sağlanacak. Maliyetleri azalacak. Çevresel bilincin geliştirilmesinde önemli katkılar sağlanacak. Atık oluşmasına neden olan etkenler engellenecek.

İŞİN OLSA