Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin koca 11 Temmuz 2020 tarihli koronavirüs günlük vaka tablolarını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda önemli bir başlıkta il bazında yapılan değerlendirme oldu. Günlük koronavirüs tablosuna ilişkin bazı veriler ve Bakan Koca’nın sosyal medyadan paylaştığı en çok azalan olan 7 ili detayları şu şekildedir.

GÜNLÜK VAKA TABLOSU AÇIKLANDI!

11 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosundaki 48 bin 813 test yapılırken bu testlerden vaka olarak tespit edilen kişi sayısı 1016 olarak açıklandı. 11 Temmuz tarihinde vefat eden hasta sayısı 21 bugün iyileşen hasta sayısı 1334 olarak tabloda yer aldı. 11 Mart ayından itibaren bugüne kadar 3 milyonda fazla test yapılırken bu testlerden 211 bin sayısını geçkin vaka tespit edildi. Toplam vefat sayısı 5000 sayılarını geçti toplamda yoğun bakımda olan hasta sayısı ise 1194 buldu. Toplam Entübe olan hasta sayısı 401 olarak açıklandı. Yapılan açıklamalardan sevindirici bir kısmı ise iyileşen hasta sayısının 193 bin rakamlarına kadar gelmesi oldu.

SON ÜÇ GÜNDE HIZLI DÜŞÜŞ OLAN İLLER AÇIKLAMASI;

Türkiye genelinde son 3 günde vaka sayılarının hızlı bir düşüş olduğu 7 ilimiz belli oldu. Bu illerden bir tanesi Yalova oldu. Diğer iller; Kütahya, Ardahan, Artvin, Bartın, Çanakkale ve Kars olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında Türkiye genelde vakalarının pnömoniye dönme oranı azalıyor ifadesini kullandı. Bu sevindirici bir haber olarak kayıtlara geçti. Vaka sayılarındaki artış ve düşlerin en önemli nedeni maske ve sosyal mesafe kuralı olduğu ifade edildi.