Ülkemizde operasyonların oldukça fazla olduğu bölgelerde bilindiği üzere Jandarmaya destek vermesi maksadı ile aralıklarla il valilikleri tarafından ilanlar yayımlanır ve bölgenin koordinasyonları hakkında bilgi sahibi çok sayıda güvenlik korucusu alımları gerçekleştirilmektedir.

Buna göre aralıklarla köy korucusu alımları yapıldığı gibi bu korucular arasından da bazı dönemlerde astsubay alımları yapılmaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru da köy korucuları arasından toplam 5 bin kişilik astsubay alımı yapılacağı belirtildi. Peki astsubay alımına ilişkin detaylar nedir?

5 BİN ASTSUBAY ALIMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da korucular arasından bin 40 kişinin alımının yapıldığı şu anda bin 300 alımın daha yapılarak seçmelerin devam ettiği ve bu sayının toplam 5 bini bulacağı belirtildi. Yani korucular arasından toplam 5 bin kişilik astsubay alımı yapılacaktır.

Bilindiği üzere köy korucuları bölgeleri hakkında net bilgiye sahip olduğu için askeri personellere operasyon alanlarında koordinat bakımından destek sağlamakta ve askeri personellerin bölge hakkında bilgi edinmesine yardımcı olmaktadır. Bu sebepten dolayı operasyonlar olacağı zaman koruculara da haber verilmekte ve korucularda askeri personeller ile birlikte operasyonlara katılmaktadır. Korucular arasında seçmeler yapılmakta ve astsubay kriterlerine uygun kişilere astsubay ünvanı verilmektedir.