Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde verdi. Bakan Albayrak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kira stopajı oranın düşürdüğünü ifade etti. Bayram müjdesine göre vatandaşlara ve esnaflara verilen müjdeli haberlerden bazıları şu şekildedir.

İşyeri kira stopajdan alınan oranın yüzde 20'den yüzde 10'a düşürdüğü açıklandı. Diğer bir müjde ise terzi, kuru temizleme, tamir, konut bakım onarımı, düğün, yolcu, taşımacılığı hizmetlerinde KDV oranı yüzde 18'in yüzde 8'e düşürüldü resmen açıklandı. Bir KDV düşme oranı ise yeme-içme hizmetleri, tiyatro, müze giriş ücretleri, sinema ücretlerinde oldu. Buralarda KDV yüzde 1 olarak uygulanacak.

SİCİL AFFI GÜNDEMDE Mİ;

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak verdiği bu önemli Müjde'nin arkasından yeni beklentiler sicil affına yöneldi. Kredi kullanan ve ödemekte zorluk çeken farklı sebeplerden dolayı da icralık olan vatandaşlar yeni kredi çekmek için başvuru yaptıklarında ret kararı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete bir karar açıklanmış ve vatandaşlara verilecek düşük faizli kredi için sicil notuna bakılmaması gerektiği ifade edilmişti. Kamu banka tarafından açıklanan Ziraat Bank, Vakıfbank ve Halkbank esnafa 0,49 faiz oranı ile verilen kredilerde sicil bozuk olanlar da verileceği ifade etmişti. Garantili KGS kefareti için kredi paketi kullanmak isteyen vatandaşlara sicil bozuk olduğu için red kararları şaşkınlığa neden oldu. Kredi kullanmak isteyen fakat bankalar tarafından red alanlar sicil affı düzenlemesinin bekeldiklerini ifade ediyorlar.