Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı bu sene içerisinde sağlık personeli kadrosu için toplam 16 bin 500 kişiye kadro verme hakkı bulunmaktadır. Mart ayında alımların yapılması bekleniyordu ve Mart ayında 3 bin 890 kişilik sözleşmeli personel alımı müracaatları kabul edildi.

Sağlık Bakanlığının yeni bir personel alımı yapması beklenmektedir. Çeşitli kadrolar da alımlar yapılmaya devam ederken Bakan'a hangi kadrolar için personel alımı yapılacağı konusunda da sorular yönetilmeye devam etmektedir. En çok merak edilen konulardan bir tanesi olan 112 acil sağlık personeli alımı hakkında soru Bakan Recep Akdağ'a soruldu.

İHTİYAÇTAN FAZLA DİPLOMA SAHİBİ VAR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımına ilişkin sorular sorulurken 112 acil sağlık personeli alımı yapılıp yapılmayacağı hakkında da bir soru yönetildi ve bakan bu konuda da bir açıklama yaparak;

Bu sene içerisinde toplam 16 bin 500 personel alımına haklarının olduğunu yineledi ve ihtiyaçtan daha fazla kişinin diploma sahibi olduğunu vurguladı. Yani Bakan Recep Akdağ 112 acil sağlık personeli alımı hakkında kesin bir açıklama yapmadı ancak 16 bin 500 kişilik kadronun kesin olduğu ve bu kadrodan daha fazla kişinin alınmayacağı tahmin edilmekte olup 112 acil sağlık personeli kadrosu içinde personel alımı yapılacaksa eğer düşük kontenjan verileceği beklenmektedir.