Başbakanlık tarafından alınan onaydan sonra Suriye'nin Rasulyan ilçesinde mayına basarak ölen Aziz Güler'in cenazesi Türkiye'ye getirildi. Güler'in cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi


Ceylanpınar’ın karşısındaki Suriye’nin Haseki kentinin Rasulyan ilçesinde IŞİD militanlarının döşediği mayına basarak 21 Eylül’de yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesi aradan geçen 2 aylık süreçte Türkiye’ye getirilemedi. Yakınları Güler’in cenazesinin getirilmesi için imza kampanyası başlatarak konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşımış ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuştu.

BAŞBAKAN OLURUYLA CENAZE GETİRİLDİ

Aziz Güler’in cenazesi Başbakanlığın verdiği onayın ardından sabaha karşı Resulyan’daki Roj Hastanesi morgundan alındı ve Suruç’taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada otopsisi tamamlanan Güler’in cenazesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Cenaze bu akşam İstanbul'daki Gazi Cemevi’ne getirilecek. 

Suriye’de 59 gündür bekletilen Aziz Güler’in cenazesinin sınırdan geçirilmesiyle Şanlıurfa’ya gelen babası Mehmet ve kardeşi Ersin Umut Güler, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Baba Mehmet Güler, “59 günlük eziyet bu gün son bulacak. Cenazenin geçişine izin verildi. Bu akşam cenazeyi Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi Cemevi’ne götüreceğiz. Aziz İstanbul’da defnedilecek” dedi.

Aziz Güler’in cenazesinin getirilmesi için ailesinin kendilerine 50 gün önce müracaat ettiğini ifade eden Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, "Bizler, hükümet nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu konuda ailede bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Biz insanı bir görev olarak ilgili kurumlarla temasa geçtik. Aziz Güler’in cenazesi sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun oluruyla getirildi. Yine bakanlar ve Kamu Güvenlik Müsteşarlığıyla yapılan görüşmelerimiz etkili oldu" dedi

Ersin Umut Güler ise ağabeyinin cenazesinin Türkiye’ye getirildiğini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu.