Son birkaç yıldır bir çok dünya ülkesi özellikle uzayı ciddi şekilde araştırmaya devam ederken teleskop ile görüntüler alınmakta, atmosfer dışına uydular gönderilmekte, teleskop ile görüntü çekebilmek için uçaklar kaldırılmaktadır. Uzun zamandır ayda yaşam var mı sorusuna yönelik NASA tarafından ciddi bir açıklama yapıldı ve Ay yüzeyinde su bulduklarını doğruladı. Buna göre ay'da su var mı sorusunun yanıtı artık verilmiş oldu ve ayın yüzeyindeki su canlı yaşamı var mı, yok mu sorusuna yanıt verecek.

Güneşi Gören Yüzünde Su Bulundu

Uçağa takılan bir teleskop ile elde edilen görüntüler incelendiğinde ay yüzeyinin yüzde 0,1'ini kaplayacak şekilde buz kütlesinin olduğu ve H2O yani suyun bulunduğu doğruladı. Bilindiği üzere Mars'ın da yüzeyinin altında göllerin olduğuna yönelik haberler çıkarken NASA ay'da su olduğunu doğruladı.

2024'te Astronot Gönderilecek

NASA Ay'da su bulunmasını heyecan veren bir gelişme olarak paylaşmış olup bu müjdenin ardından 2024 yılında bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki astronotu Ay'da inceleme yapmaları ve görüntü almaları için Ay'a yollayacağını bildirdi. Buna göre ilerleyen günlerde nasıl bir gelişme yaşanacak bilinmiyor ancak Ay'da su bulunması canlılığın olabileceği bir gelişmedir. Çünkü bir canlının hayatına devam etmesi, enzimlerinin çalışabilmesi için suya ihtiyacı var ve ayda suyun bulunması bazı mikroorganizmaların yaşamına kanıt olabilir.