Alışveriş merkezleri yatırımcıları derneği başkanı katıldığı bir programda önemli açıklamalar yaptı. Bunlardanb ir tanesi de 11 Mayıs 2020 tarihinde açılan alışveriş merkezlerine kaç kişi ziyaret ettiği hakkında oldu. Bugün alışveriş merkezlerinde ikinci gün, birçok avm önlerinde sabah saatlerinde uzun kuyrukların olması pek çok kez eleştiri konusu oldu. Peki gerçekten de kuyruklar var mı? AVM havalandırma sistemi güvenlimi? Risklimi

AVM'LERE 1 GÜNDE KAÇ KİŞİ ZİYARET ETTİ

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) Başkanı Hüseyin Altaş Atilla Güner'in programına RS Fm'e katıldı. Açıklamalarda özetle; bir günde yüzde yirmi üç oranında giriş oldu. Normal bir günde tüm alış veriş merkezlerinin toplam girişi 6,5 milyon iken 1 Mayıs günü 1 milyon 226 kişi ziyaret etti.

EN ÇOK ZİYARET HANGİ İLDE GERÇEKLEŞTİ; İstanbul ve Ankara illerindeki avmde daha çok ziyaret var bu oran 1 milyon 226 bin girişin yüzde kırkını kapsıyor. Giriş yapan 10 kişiden 8i alışveriş yaptı. Cirolar yüzde 40 oranlarına sahip olduğu açıklandı. Diğer yandan uzun kuyrukların tüm alışveriş merkezleri için geçerli olmadığını aktardı.

AVM HAVALANDIRMASI GÜVENLİ DEĞİL ELEŞTİRİSİ;

AYD Başkanı Atilla Güner açıklamasında kirli havayı dışarıya atacak şekilde çalıştırılmasını söyledik. Soğutma ya da ısıtma için kullanmamalarını söyledik. Sağlık Bakanlığının da istedi buydu açıklamasını yaptı.