Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği tarafından son dakika AVM'lerin faaliyetlerine devam etmesi yönünde bir açıklama geldi.

AYD başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Bilim Kurulunun izin vermesi halinde 11 Mayıs tarihinde bazı avmlerin hizmete gireceğine diğerlerinin ise 1 Haziran tarihine kadar açılacağını ifade etti. Açılmadan öncede bazı önlemlerin alınması konusunda hazırlıkların yapılmadığı açıklandı.

AVM NE ZAMAN AÇILAK BELLİ OLDU!

Dünya genelinde pandemi bir salgın haline dönüşen ve henüz aşısı bulunup önlenemeyen Koronavirüs'e karşı ülkemizde ve dünyada alınan önlemler devam ediyor. Koronavirüs tablosundaki iyileşme rakamlarının artması ve vaka sayısının günlük2 Bin'in altına inmesi ile normalleşme takvimi üzerine tartışmaları hız kazandırdı. Bunlardan bir tanesi de AVM'ler ne zaman açılacak konusunda AYD Başkanı Altay açılış tarihini 11 Mayıs 2020 olarak açıklarken alınan tedbirlerden bazılarını paylaştı. Girişler Maskesiz yapılmayacak. AVM girişinde dezenfektan uygulanacak. Ateş ölçümleri avm girişinde ölçülecek. Sosyal mesafe kuralına bağlı olarak 10 metrekarede 1 müşteri girişi sağlanacak. Buna karşın salgın bitmeden AVM'ye gitmem diyenlerin oranı daha fazla

İşin olsa sitesinde yayımlanan bir ankete göre;

AVM, Sinema, Tiyatro, Berber, Kuaför, Kafeler vb Şu Anda Açık Olsaydı Halka Açık Alanlara Gider miydiniz? Sorusuna Salgın bitmeden girmem diyenlerin oranı yüzde 63.1 oldu. Şuanda AVM'lerin açılması durumunda giderim diyenlerin oranı ise yüzde 14.1 olarak açıklandı.

Anket için https://www.isinolsa.com//avmsinema-tiyatro-berber-kuafor-kafeler-vb-su-anda-acik-olsaydi-halka-acik-alanlara-gider-miydiniz-anket,20.html