Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sisteminde bilindiği üzere bazı katı kurallar kalktı ve özellikle bakaya kalanlar için cebren askere götürme ya da hapis cezası vermek yerine cezaların paraya çevrilmesi gibi hafifleştirmeler yapıldı. Peki askerlik yeri belli olduktan sonra, sınıflandırma olduktan sonra, askerlik yeri açıklandıktan sonra, sevk kağıdı geldikten sonra tecil edilir mi, bedelliye çevrilir mi?

Tecil Hakkına Göre Sistem İşliyor

Eğer askerlik yerinizi açıklandıktan sonra, sınıflandırmanız yapıldıktan sonra tecil hakkınız var mı yok mu sistem burada devreye giriyor. Eğer tecil hakkınız varsa hemen e-devlet üzerinden askerlik erteleme başvurusu kısmına tıklayın ve formları doğru bir şekilde doldurunuz. Ertesi gün askerlik durum belgesi sorgulama formuna baktığınızda otomatik olarak askerliğinizin tecil olduğunu göreceksiniz.

Sınıf, Statü, Şehir Değişmez

Milli Savunma Bakanlığı adaylara tecil süreleri boyunca tecil etme hakkı tanımaktadır. Ancak sistemde yeriniz belli olduysa ve şehir değiştirme gibi planınız varsa sınıf ile statünün değişmediğini bilmeniz gerekmektedir. Sistemde hangi şehre çıktığınız yazıyorsa tecil süreniz bittikten sonraki celp döneminde yine aynı yere aynı sınıf ya da rütbe ile gideceksiniz.

Bedelliye Çevrilir Mi?

Eğer bedelli yapmak istiyorsanız hemen e-devlet üzerinden askerlik hizmeti seçeneğine tıklayın. İkinci formda gelen bedelli askerlik yapmak istiyor musunuz seçeneğine evet deyin ve ardından bedelli ile gelen alakalı formları doldurunuz. İlgili seçimleri yaptıktan sonra ödemeyi yapmanız gerekmekte olup bedelli ödemesinden sonra bedelli askerlik celp dönemlerini beklemeniz gerekmektedir.