Türkiye bilindiği üzere yurt içi ve sınır dışı operasyonları ile son günlerde dünya basının ilgi odağı olduğu ülkeler arasında yer alırken Türkiye'nin dört bir yanından sivil vatandaşlar ve memurlar Türk Silahlı Kuvvetlerine verdikleri dilekçeler ile gönüllü askerlik yapmak istediklerini belirtmeye devam ederken flaş bir açıklama yapıldı.

Bilindiği üzere her sene subay ve astsubay alımı gerçekleştirdiği gibi lisans mezunları arasından uzun dönem askeri personel alımı da gerçekleştirmektedir. Uzun dönem subaylık 12 ay 4 dönem olarak bilinirken Genelkurmay Başkanlığından açıklama yapıldığı iddiası ile uzun dönem askerliğin 12 ay 4 dönemden, 18 ay 6 döneme çıkartıldığı belirtilmişti. Peki bu haberler doğru mu, askerlik süresi uzatıldı mı?

TSK AÇIKLAMA YAPTI!

Kamuoyuna askerlik süresinin uzatıldığına dair açıklamaların yapılaması, uzun dönem askerlik süresinin uzatılması ile kısa dönem askerlik sürelerinin de uzatılacağı ifade edilirken Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı. TSK tarafından yapılan açıklama da şuan için gündem de askerlik süresinin uzatıldığına dair her hangi bir çalışmanın olmadığı belirtildi.

Kamuoyuna gündeme gelen askerlik süresi uzatıldı, uzun dönem askerlik süresi 18 aya çıktı gibi haberlerin nasıl ortaya çıkartıldığı henüz bilinmiyor ancak Genelkurmay Başkanlığının remi sosyal medya hesabı aracılığı ile yapılan duyuru da bu konu hakkında her hangi bir çalışma olur ya da askerlik süresinin uzatıldığına dair bir gelişme olursa kurumun resmi internet sitesinden kamuoyuna bilgilendiri duyurunun yapılacağı da belirtildi.