Ülkemizde bilindiği üzere her 20 yaşına gelen sağlıklı ve erkek bireyler Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeraltına alınmaktadır. 11 Mart tarihinde corona virüsünün görülmesinden sonra bir çok yerde önlemler alınmaya başlanırken pek askere alınacak kişiler ve askere alınacak kişilerin aileleri celp ile sevk tarihlerini sorgulamaya başladı. Buna göre geçtiğimiz günlerde kamuoyuna askerlerin celp ile sevk tarihlerinin ertelendği belirtilmiş. Peki bu haberlerin detayları nedir, celp ile sevk tarihleri resmen ertelendi mi?

Bedelli Askerlerin Tarihleri Ertelendi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda askerliğini bedelli olarak yapacak ve ücretini ödemiş olan kişilerin celp ile sevk tarihlerinin ertlendiği belirtildi. Tarih ne zamana kadar ertelendiği bilinmiyor ancak bedelli askerlerin celp ile sevk tarihlerinin virüs geçene kadar ertelenmesi bekleniyor. Peki bedelli olarak askerlik yapmayacakların celp ile sevk tarihleri ertelenecek mi?

Diğer Askerlerin Celp ile Sevk Tarihleri Ne Durumda

Bedelli askerlerin celp ile sevk tarihleri ertelendi. Fakat askerliğini bedelli olarak yapmayacak kişiler için şu anda her hangi bir durum bulunmamakta ve celp ile sevk tarihlerinin ertelendiğine dair resmi bir açılama bulunmamaktadır. Yani bu askerlerin celp ile sevk tarihleri yine Nisan, Mayıs ayı olarak bilinmektedir. Eğer celp ile sevk tarihinde ertelenme olursa Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi duyuru yapılacaktır.