İstanbul il Hıfzıssıhha Kurulu Başkanlığı tarafından asker uğurlama törenlerinde koronavirüs salgını yayılmasını engellemek amacıyla önemli tedbirler alındığı açıklandı.

Bilindiği gibi Türkiye genelinde asker uğurlamaları ve buna benzer toplu uğurlamalar vaka sayısının artmasının neden olduğu yönünde bazı rakamlar paylaşılmaktaydı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düğün törenlerinde ve asker uğurlama törenlerinde kurallara uymayan vatandaşları sosyal medya üzerinden gerekli ikazlar yaparak, vaka sayısının kontrollü bir şekilde devam etmesi için sosyal mesafe Maske ve hijyen kurallarının önemine değiniyor. Düğünlerde çiftlerin mutsuzluğuna neden olacak vakaların gerçekleşmemesi için mutlaka dikkatli olunması gerektiği uyarılarında bulunuyor. İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu tarafından asker uğurlamaları için yeni karar açıklandı. Uğurlamalar toplu olarak yapılamayacak. Konvoylar yasaklanacak, sadece askere gidenleri 1. derece akrabaları uğurlayabilecek.

ASKER UĞURLAMALARINDA YENİ DÖNEM;

İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir tarafından bugün gerçekleştirilen pandemi kurulunda önemli kararlar alındı. Resmi internet sitesinden de alınan kararlar açıklandı. Ayrıca askere gidecekler için yeni bir taahhüt imzalanması gündeme geldi. Asker uğurlamalarında gerekli kurallara dikkat edileceği, eğlencenin yapılmayacağı, asker adayının da bu kurallara mutlaka uyacağı konusunda taahhüt imzalanacak. Özellikle büyükşehirlerde vaka sayısının azalması için kararın titizlikle uyulması için denetimlerin yapılacağı ifade ediliyor.

BUGÜNKÜ VAKA SAYISI AÇIKLANDI!

7 Temmuz 2020 günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Buna göre bugün yapılan test sayısı 50 bini aştı. 50 bin 545 testten 1053 vaka sayısı ulaşıldı. Bugün vefat eden hasta sayısı 19 ve bugün hastalığı yenerek iyileşen hasta sayısı ise 2297 olarak açıklandı. Türkiye'de koronavirüs toplam hasta sayısı 207 bin 897 oldu. Bu hastalardan 185 bin 292 kişi ise sağlığına kavuştuğu yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim