Yerel seçimler yurdun tüm vilayetlerinde büyük bir rekabetle gerçekleştirildi. Yerel seçimlerde belediye başkanlığı adayları kıyasıya bir çekişme içerisinde seçim sonuçlarına etki etmeye, vatandaşlardan oy almaya çalıştılar. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, rekabetin en yüksek olduğu noktalardan birisi de şüphesiz Ankara seçimleriydi. Ankara' da Mehmet Özhaseki ve CHP' li Mansur Yavaş arasında ciddi bir rekabet vardı ve sonuçlar belli oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre şuanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan isim CHP' li Mansur Yavaş oldu.

ANKARA HALKI TERCİHİNİ YAPTI

Ankaralı vatandaşlar, Mehmet Özhaseki' nin ithal başkan olarak getirildiğini ifade ediyor, Ankaralı bir adayın Ankarayı yönetmesi gerektiğini savunuyorlardı. Özellikle sosyal medya platformlarında Mehmet Özhaseki' nin Ankaralı olmayışıyla alakalı çok sayıda seçmenin paylaşımlarına rastlamak mümkündür. Ankaralı olmamasına rağmen devletin farklı makamlarındaki büyük tecrübeleriyle öne çıkan Mehmet Özhaseki, ciddi sayıda bir oy aldı ve Mansur Yavaş ile rekabet etti. Yine de Ankaralılar tercihi Mansur Yavaş' tan yana kullandılar.

MANSUR YAVAŞ İLK İCRAATINI AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını gayri resmi olmayan sonuçlara göre kazandığı belli olan Mansur Yavaş, ilk icraatını açıkladı. " Söz vermiştim, makam araçlarını azaltacağım. Bu çakarların ortadan kaldırılmasını sağlayacağım. Başka bir sorun… Asfalt katılım payı nedeniyle hacizler yaşanıyor. Bunu tüm Ankaralılar biliyor ve yaşıyor. Yine söz vermiştim, bu hacizleri kaldıracağız. Ayrıca bir an önce Ankara'nın ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğin azaltılması için ne mümkünse onu ele alacağız ve çalışmaya başlayacağız. " ifadelerine yer verdi.

Ankaralı Mansur Yavaş yerel seçimlerde yüzde 50 oranında oy almış, rakibi Mehmet Özhaseki ise yüzde 47 oy almıştı.