Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 tarihinde referandum yapılacak. Yapılacak olan bu seçim ile Türkiye başkanlık sistemine evet veya hayır diyecek. Şimdiden basının ilgi odağı olan bu konu hakkında pek çok siyasi farklı değerlendirmeler yapmaktadır.

Özellikle sosyal medya üzerinden de pek çok kişi seçimde evet mi hayır mı diyeceğini nedenleri ile birlikte açıklamaya başladı. Referandum için uzun süredir anketler yapmaya devam eden ANAR'ın son seçim anketi de twitter hesabı üzerinde duyuruldu. Peki ANAR'a göre seçim sonuçlarında son durum nedir? Sandıktan evet mi yoksa hayır mı çok çıkacak.

ANAR SEÇİM SONUÇLAR

ANAR Genel Müdürlüğü İbrahim uslu'nun resmi twitter hesabına baktığımızda yaptıkları son anket sonuçlarını paylaştığı görülmektedir. Buna göre pazar günü yapılacak referandumdan;

Yüzde 52 Evet ve Yüzde 48 Hayır oyu çıkacak. Türkiye geneli seçmenlerin Yüzde 8'i ise kararsız kalmış durumda

Sosyal medya ve anket sitelerine de baktığımızda genel olarak ANAR'ın yayımlamış olduğu son seçim anketi değerlerinin gerçekleşeceği belirtilmektedir. Kesin seçim sonuçlarını Pazar günü sandıkların kapatılması ve oyların sayılması ile öğreneceğiz.

Referandum seçimine az kala yine anket firmaları elde etmiş oldukları verileri kamuoyuna duyuracaktır. Bizlerde bu anketler hakkında sizleri bilgilendireceğiz.