İstanbul' da oy oranlarıyla alakalı olarak kıyasıya bir rekabet dün geceden beri sürüyordu. İstanbul' da CHP' nin kalesi olarak ifade edilen Beşiktaş' ta tüm sandıkların açılmaması, bu sandıkların açılmasının beklenmesiyle biten yoğun tempolu gecenin ardından, YSK başkanı açıklama gerçekleştirmişti. Yapılan açıklamada YSK Başkanı, YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu' nun önde olduğunu duyurmuştu. YSK Başkanı Sadi Güven, Anadolu Ajansı' nın verileri kendisinden temin etmediğini, verileriyle alakalı durumun YSK ile ilgisi bulunmadığını söylemişti. Bu açıklamaların ardından Anadolu Ajansı' na gösterilen tepkiler çığ gibi büyümüştü. Konuyla alakalı olarak önde olduğu YSK tarafından doğrulanan Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı' na tepki göstermiş ve verilerin güncellenmesi gerektiğini, kendilerinin önde olduğunu ve şuanda matematiksel olarak seçimi kazandığını ifade etmiştir.

Bu sürecin ardından, Anadolu Ajansı tarafından açıklama yapıldı. Anadolu Ajansı' nın uzunca sürelerdir seçim sonuçlarını yayınlayan bir kuruluş olduğu, güncel seçim sonuçlarıyla alakalı bilgilendirmelerin websitelerinde yer alacağını ve oy oranlarıyla alakalı son halin websitelerinde yayına alacağını ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından da websitesinde, İstanbul' un oy oranıyla alakalı veri güncellemesini gerçekleştirdi.

EKREM İMAMOĞLU VERİLERE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTI

Anadolu Ajansı' nın da websitesindeki verileri güncellemesinin ardından açıklama gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, doğruların mutlaka ortaya çıktığını söyledi. Yaptığı açıklamasında " Anadolu Ajansı'nın verisinde de nihayet İstanbul kırmızıya boyanmıştır. Doğrular er geç ortaya çıkar. " şeklinde konuştu. Açılan sandık sayılarına, oy oranlarına bakıldığında; Ekrem İmamoğlu' nun seçimi kazandığı kesinlik kazandı...