Ülkemizde bilindiği üzere önemli olaylara çabuk müdahale edilmesi, bilgi verilmesi için üç haneli telefon numaraları hizmet vermekte ve üç haneli numaraların tüm operatörlerden aranması ücretsizdir. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklama da corona virüsü için yeni bir hattın kurulacağını belirtmişti ve bugün beklenen resmi açıklama yapıldı. Alo 184 resmen başladı. Peki alo 184 ne işe yarar? Alo 184 nedir, kimler arayabilir, hangi bilgiler verilir?

Alo 184 Ne İşe Yarayacak?

Türkiye'de corona virüsünün görülmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı halkın panik havasında olmaması için çok önemli araştırmalar ve adımlar atıyor. Attığı adımların bir tanesi de alo 184 hattı olduğu belirtildi. Öyle ki alo 184 hattında uzman hekimler bulunacak ve corona virüsü sebebi ile panik olan, kendisini rahatsız düşünen, psikolojik olarak corona virüsü sebebi ile rahatsız olan ve bilgi almak isteyen kişiler arayabilecektir. Alo 184 hattı ile hem kişi hakkında bilgiler alınacak hemde tavsiyeler verilecek. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki alo 184 hattı önemli bir hattır bu sebepten ötürü gereksiz, yanlış, şaka yapma amacı ile kesinlikle aranmamalı ve bilgisine kolay ulaşılabilecek konular için rahatsız edilmemelidir.

Ücretsiz Arayabilirsiniz

Bazı vatandaşlar üç haneli numaralar ücretli mi, ücretsiz mi diye oldukça merak etmekte olup başında 1 olan ve üç haneli olan numaralar kamu yararına faaliyet gösterdiğinden kamuya ait olası ile birlikte tüm telefon hatlarından ve ankesörlü telefonlardan ücretsiz olarak aranabilmektedir.