Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu sene içerisinde ASDEP kapsamında toplam bin 500 kişilik memur personel alımı yapması beklenmekteydi. Ancak konu hakkında Bakan Fatma Betül Kaya'dan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da açıklama gelmediği için net olarak alımlar hakkında bilgi yoktu. Ancak sonunda merak ile beklenen açıklama yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya ASDEP kapsamında alınacak bin 500 memur personel alımı hakkında beklenen soruların yanıtları geldi.

KPSS 60 ve Üzeri

ASDEP kapsamında alınacak olan bin 500 memur personel adayın atanabilmesi ve müracaat edebilmesi için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir. KPSS'den adayların 60 ve üzeri puan almış olmaları gerekmekte olup 60 ve üzeri alan adaylar müracaat tarihlerinde başvuru yapabilecek.

HANGİ MEZUNLAR BAŞVURABİLECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Sosyal Destek Programı ile bin 500 memur personel alımı yapılacak. Peki hangi mezunları alım ilanı yayımlanınca başvuru yapabilecek.

Sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, aile ve tüketici bilimleri mezunları bin 500 memur personel alım ilanına müracaat edebilecek. Alım ilanlarının 2017 yılı içerisinde yapılması beklenmekte olup yakın zamanda başlayacak olan ilanların duyurulması ile sizlere bilgi vereceğiz.