Geçtiğimiz Haziran ayında çaya 25 Haziran tarihinden itibaren yüzde 15 oranında zam uygulanmıştı. Ağustos ayı itibari ile çaya bir zam haberi daha gelmiş bulunuyor. Ülkemizin milli içeceği olarak kabul edilen çaya bugün Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile zam geldiği ifade edildi. Son yapılan zam sonrası bir ay öncesi uygulanan zammın üzerinden fiyatlarda artış meydana geldi. İşte Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan zam açıklaması ve zamma ilişkin detaylar.

İlk Zam Haziran’da Gelmişti

Birçok kişinin severek tükettiği çaya bugün itibari ile zam yapıldı. İlgili zam açıklaması Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından gelmiş olup kurumun yaptığı açıklamaya göre ÇAYKUR bugünden itibaren (20 Ağustos 2019) tüm kuru çay gruplarına uygulanmak üzere yüzde 15 fiyat artırımına yani zam uygulamasına gittiği öğrenildi. Daha önce de çaya yüzde 15 oranında bir zam uygulanmış olup fiyatalar haziran ayında artış göstermişti. Bu yeni zam ile birlikte çay fiyatlarında bir artış daha meydana gelecek olup market ve bakkallardaki güncel fiyatlar da değişecek.

Güncel Çay Fiyatları Ne Oldu?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ağustos 2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yüzde 15 zam yapılmış olup ilgili zam sonrası ise raflarda olan çay fiyatları da artış gösterdi. İlgili haber sonrası güncel fiyatlar ise şu şekilde oldu.