Adalet Bakanlığının bilindiği gibi bu sene binlerce personel alımı yapması beklenirken 2016 yılına ilişkin bir bildiri ilan edildi ve Adalet Bakanlığının 2016 yılında hangi pozisyonlar için toplam kaç memur ve personel alımı gerçekleştirdiği duyuruldu. Peki Adalet Bakanlığı hangi pozisyona kaç personel aldı ve hangi pozisyonlar için alımlar yapıldı.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILDI

Adalet Bakanlığı 2016 yılında hangi pozisyonlar için personel alımı gerçekleştirdi.

İnfaz ve Koruma Memuru
CTE Şoför
CTE Sözleşmeli Personeli

Yukarıda ki kadrolar için alımlar yapıldığı gibi Adalet Bakanlığına 2016 yılında 1349 personel ataması da gerçekleştirildi. Bu bağlamda 865 kişi açıktan atama yoluyla bakanlık kadrolarına yerleştirilirken kurum içi atama yoluyla 347, kurumlar arası naklen atama yoluyla 121 personelin ataması gerçekleştirildi.
Adalet Bakanlığı için taşra teşkilatına 2016 yılında 503 kamu personeli alımı gerçekleştirildi. Naklen 54 atama, açıktan 90 atama yapılırken 356 engelli personel alımı da gerçekleştirildi.

Yine Adalet Bakanlığı infaz ve koruma memuru kadrosu için eski uzman erbaşlar arasından toplam 4 bin kişi alındı ve ilerleyen dönemlerde de yine uzman erbaşlar arasında infaz ve koruma memuru alımlarının yapılabileceği beklenmektedir. Öte yandan CTE 978 sözleşmeli personel alım süreçlerinin sürdüğü belirtilirken hedeflenilmiş olan %10 seviyesine ulaşıldığı belirtilmektedir.