Adalet Bakanlığına 12 Bin 713 memur ve personel alım ilanı geçtiğimiz gün (28 Haziran tarihinde) adaylara duyuruldu. Başvuru şartları ve başvuru tarihlerinin belli olması ile eğitim düzeyinde lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar yakın bir zamanda başvurularını yapabilecekler.

Bilindiği gibi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ilk kez 21 Mayıs tarihinde sosyal medya üzerinden personel alımlarının yapılacağı müjdesini vermişti. Bakan Gül açıklamasında gerekli olan onayların verildiğini aktarmış ve 2019 yılında ilanların açıklanacağını ifade etmişti. Zabıt Katibi, İnfaz ve Koruma Memuru, Destek personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, şoför, öğretmen gibi kadrolarda 12.713 memur alım başvuru şartlarının belli olmasının ardından gözler Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılacak olan personel alımlarına çevirirdi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI İLANI İÇİN SON DURUM;

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 8 farklı kadro için 785 kişi istihdam edileceği belirtildi. Bu alımlar için Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Kütüphaneci kadroları için KPSS puanına göre 500 kişinin alınacağı belirtildi. Diğer kadrolar için ise 20 mütercim tercüman kadrosunda, 50 mühendis, 65 mimar, 50 şehir planlayıcısı, 50 tekniker, 25 arkeolog, 25 müze araştırmacısı kadrolarında olacak. İlk kez 29 Mayıs tarihinde yapılan açıklamanın ardından bir ay süre geçti. Başvuru ilanın açıklanması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının atama izni verilmesi bekleniyor. Alımlarda KPSS B puan türlerine göre alımlar gerçekleştirilecek. Adayların 657 sayılı DMKnın 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımış olmaları gerekiyor. Detaylar belli olduğunda işin olsa sitesi üzerinden adayların bilgisine sunmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim