Adalet Bakanlığı yeni personel alımı yapmaya devam edecek. Binlerce adayın ve yeni mezun olan adayların beklediği ilanlar arasında olan Adalet Bakanlığı personel alımları için yeni gelişmeler oldu. Geçtiğimiz günlerde duyurulan bütçe raporuna göre 15 bin kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizdeki detayları aktarıyoruz.

YENİ 15 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ve TBMM'ye sunulmuş olan bütçe raporuna göre 2019 ve 2020 yılları için 15 bin 219 kamu personeli alımı yapılacağını görüyoruz.bu yönde 2019 yılı için 7 bin 219 kamu personeli alınacak ve 2020 yılı içerisinde ise 8 bin kamu personeli alımı yapılması bekleniyor.

Söz konusu alım hakkında herhangi bir resmi açıklama bulunmayasa Bütçe raporundan çıkartılan veriler böyledir.

CTE'DE PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanlığı yanı sıra ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlükleride personel alımı yapacak. 2020 yılı bütçe raporuna göre ceza evlerine 19 milyar 751 milyon bütçe ayrıldı ve 2019 yılı sonuna kadar 28 yeni cezaevi kurulacak. Kurulacak olan bu cezaevlerine de personel alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK MUHTEMEL İTELİKLER NEDİR?

Adalet Bakanlığı ve CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ) bünyelerine alımını yapacağı personel adaylarındangenel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikelre göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

KPSS ŞARTI:

Adaylardan KPSS şartı aranacak olup adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

ADALET BAKANLIĞI 2050 MEMUR PERSONEL ALIMI DEVAM EDİYOR!

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı ilana göre farklı ilanlar ile bünyesine 2050 memur alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilanlara göre 1300 Hakim ve Savcı Adayı, 700 İcra Memuru, 40 Güvenlik Görevlisi ve 10 Mütercim alımı yapılacağı belirtildi. Söz konusu ilanların detaylarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.