Gündemin önemli konularından olan ve MHP' nin mahkum affı teklifiyle gelen ceza sistemindeki çalışmalara yönelik durumun ne olduğu sorularına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıt verildi. MHP' nin mahkum affı talebinin değerlendirilip, değerlendirilmediği yönündeki soruları yanıtlayan bakan Abdülhamit Gül, af açıklamalarında önemli ifadelere yer verdi.

Açıklamasında " Ceza adaleti anlamında bazı suçlar var ki, hiç içeriye girmiyor. İnfaz süreleriyle ilgili ceza hukukçuları çalışıyor. Af anlamında değil ama ceza politikası anlamında bir çalışma yapılıyor. Amaç suçun önlenmesini sağlamak. Parti'de MYK'ya bir sunum yaptık. O çerçevede ilerlenecek. Birkaç ay içinde bizim çalışmamız tamamlanır. " şeklinde konuştu.

FETÖ' DEN ARINMA DÖNEMİ TAMAMLANDI

Adalet Bakanı Gül, 2019 yılının artık nitelik dönemi olduğunu aktararak, FETÖ' den arınmanın tamamlandığını aktardı. Açıklamasında FETÖ ile mücadelenin sonlanmasıyla beraber, FETÖ tahribatının sürekli anlatılamayacağını, yeni reformların inşa edilmesi gerektiğini aktardı. Konuşmasında " Artık nitelik zamanı. Nitelik konusunda sorunlarımızı aşacağımız bir yıl olacağını düşünüyoruz. FETÖ'den arınma dönemi tamamlandı. Sürekli bu tahribatı anlatacak değiliz. Artık inşa dönemi. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile bunu yapacağız. 7 bölgede vatandaşlarımızın, akademisyenlerin, baroların görüşlerini alıyoruz. Hedef süre uygulaması 1 Ocak itibariyle başladı. Bu aslında yargının bir iç zaman yönetimi süreci. Davaların çeşitli nedenlerle uzaması durumunda uzamanın neden olduğuna bakacağız. Nedeni tespit edip, ona göre tedbir alacağız. Nerede bir aksama olduğunu tespit edeceğiz. Biz hızlı yargılama değil, makul yargılama istiyoruz. " şeklinde ifadelere yer verdi...